• 1404/02/17 - 08:53
  • - تعداد بازدید: 103
  • - تعداد بازدیدکننده: 97
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران مطرح کرد:

توکلی: کسی نباید به دلیل نداشتن پول از خدمات درمانی محروم شود/تقویت تریاژ مددکاران اجتماعی در مراکز درمانی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در مراسم بزرگداشت روز مددکاری اجتماعی، بر ضرورت نگاه حرفه‌ای به مددکاری اجتماعی تأکید کرد و خواستار تقویت نقش مددکاران در دسترسی عادلانه بیماران به خدمات درمانی شد.

348507.mp3 توکلی: کسی نباید به دلیل نداشتن پول از خدمات درمانی محروم شود/تقویت تریاژ مددکاران اجتماعی در مراکز درمانی

به گزارش روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران، در مراسمی با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، معاون درمان، مدیران ارشد و نمایندگان نهادهای حامی، از مددکاران اجتماعی به عنوان یکی از ارکان بی‌بدیل نظام سلامت تقدیر شد.

 

 

در این نشست بر نقش بی‌صدا اما حیاتی مددکاران اجتماعی در تسهیل درمان، حمایت از بیماران کم‌برخوردار و ایجاد عدالت در دسترسی به خدمات پزشکی تأکید شد؛ افرادی که نه‌ تنها با مسائل مالی و اجتماعی بیماران روبه‌رو هستند، بلکه همراهی‌شان تا آخرین مراحل درمان، نقشی کلیدی در روند بهبودی بیماران ایفا می‌کند.

 

در این مراسم دکتر نادر توکلی رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران روز مددکاری  اجتماعی را تبریک گفت و از تلاش آنان قدردانی کرد.

 

 

وی درباره رشته مددکاری اجتماعی عنوان کرد: به مددکاری اجتماعی نباید با دید سنتی نگاه کرد و نباید فقط واحدی برای ارائه تخفیفات به بیماران باشد بلکه باید به بحث حرفه ای مددکاری اجتماعی توجه شود. 

 

 

توکلی درباره  دسترسی عادلانه همه افراد به خدمات پزشکی تاکید کرد و گفت: کسی نباید به خاطر نداشتن پول از گرفتن خدمات درمانی محروم شود و همه باید عادلانه به خدمات درمانی دسترسی داشته باشند و این امر باید سرلوحه مددکاران اجتماعی مراکز درمانی دانشگاه باشد.

 

وی به انجام تریاژ و راندهای بیمارستانی اشاره کرد و افزود: تریاژ و راندهای مددکاران اجتماعی در مراکز درمانی باید به صورت دائمی اجرا و تقویت شود و همچنین نیاز است مددکاران اجتماعی چالش های پیش رو را با روسای بیمارستان ها در میان گذاشته تا در جلسات مورد بررسی قرارگرفته و جهت رفع آنها برنامه ریزی شود.

 

در ادامه دکتر علی مشکی معاون درمان دانشگاه به نقش پنهان مددکاران اجتماعی در نظام درمانی اشاره کرد و گفت: مددکاران اجتماعی دلسوزانه و بدون چشم داشت بهترین خدمات را به بیماران و خانواده هایشان ارائه می کنند و با این وجود نقش مددکاران در نظام درمانی ما پنهان است. آنها دوشادوش پزشکان با ایجاد آرامش روانی، در بهبود بیماران نقش بسزایی دارند و نباید از نقش آنان غافل شد.

 

وی ادامه داد: باید جایگاه مددکاری اجتماعی درست دیده شود تا باعث ارتقای سطح درمانی شود. مددکاران اجتماعی ما به خاطر فشار کاری و روانی، سختی کار زیادی دارند. آنها از زمان پذیرش تا حتی پس از ترخیص با بیماران در ارتباط هستند و کار آنها را پیگیری می کنند.

 

 

این مقام مسئول دانشگاه درباره جایگاه  و  اهمیت مددکاری اجتماعی تصریح کرد: این واحد یک واحد پشتیبانی نیست و باید به عنوان یک واحد بالینی در مراکز درمانی تعریف شود. بر مدیران لازم است این واحد را کامل بشناسند و در انجام مسئولیت های اصلی به مددکاران  اجتماعی کمک کنند و پشتیبان آنها باشند.

 

در ادامه اعظم فانی مدیر اداره بیماری های معاونت درمان گزارشی از عملکرد واحد های مددکاری مراکز درمانی در سال 1403 ارائه کرد و سطوح فعالیت های مددکاران در اورژانس و بخش های درمانی را شرح داد. 

 

 

وی ارائه خدمت به 13 هزار و 891 بیمار که از میان این بیماران 7 هزار و 490 بیمار از گروه های آسیب پذیر بودند اشاره کرد که مددکاران اجتماعی مراکز درمانی تعداد 6 هزار و 733 نفر بیمار را از طریق راند و تعداد یک هزار و 329 نفر را از طریق تریاژ شناسایی کردند.

 

فانی ارائه خدمات مددکاری اجتماعی به بیماران را براساس پروتکل های جامع و تخصصی در حوزه کودک آزاری، سرطان، روانپزشکی، اقتصادی دانست که در سامانه تریاژ مددکاری اجتماعی تمامی اطلاعات مداخلاتی ثبت می شود.

 

وی به انواع چالش های درون و برون سازمانی مددکاران اجتماعی در مراکز درمانی اشاره کرد و گفت: کمبود نیروهای متخصص در حوزه مددکاری اجتماعی، استاندارد نبودن فضای فیزیکی واحدهای مددکاری اجتماعی ، نبود فضای مستقل و مجزا جهت انجام مشاوره به بیماران و امتیاز پایین سختی کار و کارانه مددکاران اجتماعی را از چالش های مهم دانست و بیان کرد مددکاران اجتماعی مراکز در ساعات غیر اداری پاسخگوی تلفنی بیماران هستند اما متاسفانه حق آنکالی به آنها تعلق نمی گیرد که این باید اصلاح شود.

 

مدیر اداره بیماری های معاونت درمان همچنین با توجه به ظرفیت مددکاری اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایران، برنامه ریزی و تدوین همایش پیشگیری از کودک آزاری در هفته جهانی کودک با هدف آگاه سازی پرسنل مراکز درمانی، راه اندازی رشته مددکاری اجتماعی در دانشگاه علوم پزشکی ایران و تربیت دانشجو، انعقاد تفاهم نامه در حوزه کارورزی مددکاری اجتماعی با دانشگاه علامه طباطبایی، برگزاری جلسات آموزش کشوری و تخصصی از سوی مددکاران اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایران و راه اندازی مددکاری اجتماعی اورژانس در مراکز درمانی جنرال را از برنامه های پیشنهادی  و آتی اداره مددکاری اجتماعی دانست.

 

در ادامه سعید جعفری سرپرست شورای وقف و رییس شورای خیرین حوزه سازمان های مردم نهاد دانشگاه علوم پزشکی ایران به نقش تخصصی مددکاران اجتماعی در حمایت از بیماران نیازمند اشاره داشته و آنان را متخصصین حوزه اجتماعی بیان کرد.

 

گفتنی است، علی نشاط رییس اداره بهداشت،درمان و امور بیمه کمیته امداد امام خمینی(ره) استان تهران، دکتر سیار از اداره مددکاری اجتماعی وزارت بهداشت و جمیل مرادزاده مدیر مددکاری اجتماعی موسسه رها از دیگر مدعوین این جلسه بودند.

 

در پایان مراسم با اهدای لوح و جوایز از مددکاران اجتماعی نمونه مراکز درمانی تابعه دولتی دانشگاه و مراکز درمانی برتر در رنکینگ واحدهای مددکاری اجتماعی تقدیر به عمل آمد.

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار
  • کد خبر : 348507
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
سارا حجازی
خبرنگار:

سارا حجازی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لطفا عبارت مورد نظر را وارد کرده و کلید Enter را فشار دهید
تنظیمات قالب